BannerYhtiö


Yhteys- ja tekniset tiedot sivun alalaidassa.

Pienlehtiveteraani Jukka Junttila aloitteli jälleen uuden lehden tekemistä Tampereella joskus 1980-luvun puolenvälin tietämissä. Lehden nimeksi tuli Hiljainen Kesä ja sen ensimmäisen numeron piti summata erään hiljaisen kesän muistot, mutta eihän siitä sellaista lehteä tullut. Hiljainen Kesä muotoutui jonkinlaiseksi alakulttuurin yleislukemistoksi ja sen ympärillä alkoi pyöriskellä mukavia ihmisiä - ainakin kapakkailtoina. Eräs näistä kultturelleista persoonista oli Sari Jormanainen. Sarin kanssa Jukka kehitteli ideaa laajentaa lehden toimintaa muuhunkin kulttuurijulkaisuun ja näin syntyi Hiljainen Kulttuuriyhdistys rekisteröity yhdistys vuonna 1985.

Kulttuuriyhdistys aloitti julkaisemalla suomalaista sarjakuvaa, mutta pian toiminta laajeni levyjenkin kustannustoimintaa ja levymerkki Hiljaiset Levyt näki päivänvalon vuonna 1986. Eri toimintatavoilla ja kaiken kaikkiaan kummallisesti eteenpäin horjuen julkaisutoimintaa jatkettiin. Tavallisesti julkaisutoiminta kiihtyi aina alku syksystä ja talvesta kun opintolainat oli nostettu. Julkaisutahti oli alkuksi yksi tai kaksi LP:tä ja nippu singlejä per vuosi. Kaikkien - ja ennenkaikkea Jukan hämmästykseksi - homma alkoi kuitenkin hitaasti ottaa tuulta alleen ja julkaisu määrä nousivat.

Vuonna 1990 oltiin tultu siihen pisteeseen, että Hiljaisia Levyjä piti alkaa hoitaa joko professionaalimmin tai sitten olisi pitänyt lopettaa koko komeus. Päädyttiin sellaiseen amatöörimäiseen ammattilaisuuteen ja Hiljainen Osakeyhtiö perustettiin, jonka osakkeita merkitsivät yhteensä kaksikymmentä henkilö tai yhteisö. OY jatkoi Hiljaisten Levyjen toimintaa kun muu sälä ja kulttuuriyhdistykselle.

Vaikka Sari karkasikin ulkomaille ja häipyi kokonaan kuvioista saatiin homma rullaamaan: jakelu tehostui, aiemmista virheistä oli opittu, bändikaarti alkoi olla hyvän kokoinen ja ensimmäisiä virityksiä ulkomaidenkin suhteen oli jo saatu aikaiseksi. Hitaasti kiiruhtaen on levy-yhtiötä siitä asti kehitetty ja tähän mennessä pitkäsoittoja on takana kaksikymmentä viisi kappaletta ja sinkkuja lähemmäs viisikymmentä, sekä nippu kasetteja. Ulkomaille levyjä on lisensoitu Englantiin, Saksaan, USAhan, Kreikkaan, Ranskaan, ....

Nyt näkymät ovat varsin aurinkoiset (ja meillä on aurinkolasit) ja Hiljaiset Levyt on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä suomalaisena kitararock / punk levymerkkinä ja onhan se vanhin tällä hetkellä toimivista suomalaisista indie levymerkeistä - eikä ole tarkoitus ihan lähiaikoina vielä lopettaakaan ...


Yhteystietoja:

HILJAISET LEVYT
PL 211, FIN-33201 Tampere
Fax: 03-3165770
E-mail: hiljaiset@hiljaiset.sci.fi

Suomessa (ja muissa pohjoismaissa) levyjämme jakelee: MNW, PL 485, 33101 Tampere

USA:n jakelut:
NKVD Records [Steve Gardner]
P.O. Box 60369, San Diego, CA 92166, USA
E-mail: nkvd@interserv.com


Teknistä tietoa:

Get Netscape!
Nämä sivut näkyvät parhaiten Netscape 4.0x -selaimella. Sen saat klikkaamalla yllä olevaa ikonia.

Nämä sivut on tehty käyttäen HomeSite -editoria.

Muuta käytettyä softaa - jos se sattuu ketään kiinnostamaan - on: Windows NT käyttöjärjestelmä, Cute FTP, Eudora-sähköposti, GoldWave äänekäsittely, PaintShop Pro kuvankäsittely, Gif Construction Set gif-animaatioihin ja iso joukko pikkuapuohjelmia.
[ Levykauppa ][ Yhtiö ][ Kataloogi ][ Bändit ][ Arkisto ][ PunkNet77 ][ In English ]


Tarkkaile tätä tilaa! Mielenkiintoinen ajatelma tulossa!