ROOM 100


tyyli: melodista rokkia punk ja 60-luku särmällä
Kotikaupunki: Tampere
kokoonpano:

Discografia

Bändin ura alkoi jo vuonna 1988. Toiminta näkyi pitkään harvoina keikkoina Tampereen klubiympyröissä, mutta bändillä olikin aikaa rakentaa juttuaan valmiiksi. Ensimmäinen varsin vakuuttava näyttö bändin kyvyistä saatiin 1992 omakustanteen Returning // See Emily Play / Ennaxor muodossa. Omakustanne sai melko paljon huomiota osakseen näppärällä kitara powerpopillaan ja kasvaneen keikkailun lisäksi syntyi sopimus nallelogoisen tamperelais levymerkin ja yhtyeen välillä.

Alkuvuodesta julkaistu On the Saddle / Dancing Barefoot oli ennen kaikkea radiohitti hienon B-poskensa ansiosta, mutta piipahti se sinkkulistoillakin TOP-40:ssä. Tuo single esitteli varsin osuvasti yhtyeen soinnin ääripäitä: grungemaisemman Saddlen ja herkän, mutta melodisen Barefootin. Yhtye loogisesti nivoi näitä ääripäitä yhteen Beehive CD:llä. Mukana oli punkkipoppia kuten Buzzcocksille kunniaa tekevä 15 Years Ago (triviakysymys Buzzcockseja tunteville: Moneenko Buzzcocks biisiin 15 Yearsissä löytyy viittaus, muusikillinen tai sanallinen?) tai Soft Boys laina I Wanna Destroy You. Toisaalta silkkaa melodista powerpoppiakin löytyy, vaikkapa Surrender. Levylle tehtiin myös uudet versiot omakustanne sinkun biiseistä Returning ja Ennaxor.

Juuri levyn ilmestyttyä ja kun bändin piti lähteä kiertueelle Make teloi kätensä ja edessä oli yli puolen vuoden paussi. Paussin aikana sitten yhden jos toisenkin bändin jäsenen kiinnostus karisi ja vuoden 1944 aikana yhtye vain kuihtui pois. Kuide on soittanut sen jälkeen erilaisissa projektikokoonpanoissa, joista Clashiä soittanut Control lienee kuuluisin. Make on ollut useammassakin mukana, mutta nyt näyttää olevan vakipaikalla Poikien uutena rumpalina.

discografia:[ Levykauppa ][ Yhtiö ][ Kataloogi ][ Bändit ][ Arkisto ][ PunkNet77 ][ In English ]

Created by JJu: January 9, 1996
Last Updated: January 22, 1996