MAHTAVAT LÄMPÖPUSSIT


tyyli: flegamaattinen ja apaattinen 77-punkki
Kotikaupunki: Turku
Lämpöpusseja ovat:
Discografia
Lue myös Tahkotaan CD:n tekstit
Arvioita Lämpöpussien levyistä.

Tahko Pihkalan ällistyttävästä keksinnöstä nimensä napannut bändi, on triopohjainen kokoonpano, josta on mahdollista pitää. He ovat tahattoman undergroundin kuninkaalta ja flegmaattisen sekä apaattishenkisen punkin lipunkantajia - huomenna, sillä tänään ei jakseta lähteä lippua kantamaan. Melodioihin ja loppusointuihin uskotaan loppuun asti ja joskus pidemmällekin. Tekstien ilmaisumuoto on satiirinen, parodinen ja itseironinen, muttei vailla sanomaa - vähäsanainen Tanssi sisälättää sekin tiukan kannan oton kunhan sen vain löytää. Toteutuksesta uhkuu 77-henki ja nihilistinen, mutta loistava soundinäkemys.
Lämpöpussien historia juontaa aina vuoteen 1986 asti, jolloin Salomies, jolla oli kitara, lauluääni ja pelottava määrä biisejä, tapasi Palviaisen, jolla oli basso ja lauluääni (ei tosin bassolauluääni). Ei löytynyt Helsingistä sopivaa rumpalia, ei, vaikka etsittiin, joten loppuvuodesta 1990 oli luontevaa suunnata länteen. Ei aikaakaan, kun Turusta löytyi rummuttava Pesonen ja hetken päästä myös toinen kitaristi Lahtinen. Tällä kokoonpanolla yhtye keikkaili muutaman ja aikanaan päätyi tekemään Hiljaisille Levyille pikkuklassikoksi ja -hitiksi muodostuneen singlen Jeesus Käski Mut Parturiin.
Hämmentävän pohjoiseen suuntautuneen keikkamatkan ja sen lukuisten sattumien jälkeen yhtye oli kriisissä. Kriisin lopputuloksena voimakaksikko Salomies ja Palviainen päättivät jatkaa uudella kokoonpanolla, joka koostui duon trioksi täydentävästä Salmisesta ja siis myös kahdesta sankaristamme.
Biisejä oli kertynyt hyvä, nippu joista valittiin tukku Tahkotaan CD:lle. Tuottajan pallilla hääräili Jones -yhteyksistä tuttu Eero etunimeä kantava mies. Iskevyys oli session avain sana, mikä näkyy kompaktin kokoonpanon aikaansaannoksissa paitsi biisien pituuksissa myös laulujen nimissä - vain Kauneus ja Terveys rikkoo linjan, mutta siitä käytetäänkin kaveripiirissä lyhennettä KJT.
Tahko Pihkalan nimessä nyt ja aina!
discografia:[ Levykauppa ][ Yhtiö ][ Kataloogi ][ Bändit ][ Arkisto ][ PunkNet77 ][ In English ]

Created by JJu: December 20, 1995
Last Updated: January 9, 1996