JUGGLING_MAINOS
JUGGLING
English version here

Euro tour 97 keikkalista täällä!

tyyli: melodinen hardcore
kotikaupunki: Vaasa
kokoonpano:

JUGG JUGG JUGG
JUGG - Donald Rooumin Wilcat sarjakuva, joka on Positively Fed Up mini-CD:n kannessa.


Discografia

Ääninäyte: Consumers (koko biisi, 1 min. 32 sec. mono 1.98 MB)

Lue myös seuraavien levyjen tekstit: A Dream EP, ... for Humanity (early 90's) mini-CD ja Positively Fed Up mini-CD
Levyjen arvioita löydät täältä.. Ja täydellinen keikkalistakin on olemassa.

Väittikö joku, että anarco-HC kuoli 80-luvun puolivälissä? Voi olla että jotkut bändit lopettivat tuolloin - esimerkiksi Sabotaasi ja Treblinka (jossa soitteli muuten eräs nykyisin Klamydiassa vaikuttava henkilö), mutta näiden kahden raunioista kohosi Juggling Jugulars vuonna 1989.

Yhtye teki ensi-EP:nsä omakustanteena, eikä sen edes tarvinnut kysellä levytyssopimuksen perään, kun Hiljaisista jo kyseltiin haluaisiko yhtye tehdä vastaavia vimmaisen raivokkaita levyjä tälle nallelogoiselle yhtiölle.

Vuosi 1991 toi tullessaan <B>Gun in My Heart EP:n, joka jo hyvin osoitti suuntaa siitä mihin bändi on menossa - ja menossahan yhtye oli sillä saman vuonna se teki ensimmäisen Euroopan kiertueensa. Seuraavana vuonna ilmestyi klassinen A Dream EP ja pitkä sekä edelleen jatkuva ulkomaisten julkaisujen putki saatiin auki parin kokoelman voimin. Vuosi 1993 meni hiukan hiljaisemmin, mutta sitten taas olikin toimintaa vaikka kuinka ja paljon. ... for Humanity mini-CD, Euroopan kiertue punk-klubeissa ja vallatuissa taloissa, eikä Suomeakaan keikkojen osalta unohdettu.

Seuraava vuosi ja uusi CD, Postively Fed Up: Jos edellinen CD ... for Humanity haki pientä crossoveria tiukan hardcoren ja melodisen jenkkipunkin kesken, niin nyt palattiin tiukempaan ilmisuun, mistä Jantsa totesi: 'Joskus kun ympäristön ym paineet saavat aikaan pottuuntumistakin, tulee aggressiivisetkin tunteet purettua väkivallattomasti itseilmaisun keinoni. ... vaan tunteitahan on monenlaisia, joten onpa mukana yhä tilkkasen popahtavampia ja positiivisempia elementtejä jo heti alussa muistuttamassa että ei silti kannata jäädä kokonaan niitten - äärimmäisyydessään itsetuhoistenkin - vihan tunteiden valtaan ... ja että loppujen lopuksi se "päämäärä" on niinkin "yksinkertainen" asia kuin hyväntahtoinen onnellisuus & harmonia, mutta sitä ennen on kuitenkin nostettava "ilkeätkin asiat" pöydälle, sillä ei auta jos ne vain lakaisee maton alle ... Tämän lisäksi mukana on myös mustaakin huumoria - tosikot älköön vaivautuko.'

Kiinnostus yhtyettä kohtaan ulkomailla sen kuin vain kasvoi, ulkomaan julkaisujen lista piteni ja paras osoitus tästä kiinnostuksesta oli, että kun seuraavaa CD:tä (New Toys, 1997) tehtiin, niin ennenkuin se oltiin saatu ulos kotimaassa oli siitä sovittu jo lisenssejä Puolaan ja Saksaan. New Toysilla oli taas vuoro laajentaa sointia aavistuksen popimpaan suuntaan. Nyt mukana oli "hitaampaakin" materiaali (kuten hienosti tarttuva Burn! Burn! Burn!). Ei sitä hardcoreakaan oltu tietysti unohdettu, vaan puolet levyn kymmenestä biisistä on suorempaa, mutta edelleen melodista "metakkaa". Mutta oli tempo mikä tahansa niin kyse on silti erittäin vahvasta ja tarttuvasta punkista, jossa on vaikutteitta niin hardcoresta, crustystä kuin trashistä. Myös tekstipuolella on liikahdusta tapahtunut. Viime levyllä oltiin sanoituksellisesti positiivisen kyllästyneitä, mutta nyt laulujen tarinoissa pohditaan vuorostaan syntyjä syviä hieman mustasävytteisimmissäkin tunnelmissa ... taustalla on toki kuitenkin optimistinen pohjavire: yhä useammat ovat havahtuneet pistämään kapuloita kestämättömän elintasokilpailusysteemin rattaisiin.

Uusi kuukauden mittainen Euroopan kiertue (Saksa, Benelux, Ranska, Tsekki ja Puola) tehdään huhtikuussa, ja siitä seikkailut jatkuvat edelleen eläminen lailla, sillä: "Eläin on Yes Sir! Ollaan eläimiä!" Yhtyeen jäsenet vaikuttavat aktiviisesti mm. Suomen Antifa-liikkeessä, sekä muissa anarkistisissa yhdistykissä. Jantsa puolestaan on Toisen Vaihtoehdon päätoimittaja - Toinen Vaihtoehtohan on Suomen paras kuukausittain ilmestyvä punk / ala-kulttuuri uutislehti.

Toinen Vaihtoehto
PL 1
65200 Vaasa
Int. tel +358 61 3127330
Discografia:


[ Levykauppa ][ Yhtiö ][ Kataloogi ][ Bändit ][ Arkisto ][ PunkNet77 ][ In English ]

Created by JJu: December 14, 1995        So Clear: Anti-Nuclear!

Last Updated: February 23, 1997