Banner


Hundred Million Martians
CoversLyricsPhotosSounds
Hiljaiset Levyt

BioDiskoEnglish
Tyyli: Funpowerpunkpop
Kotikaupunki: Turku
Jäsenet: Diskografia:

Hundred Million Martians photoVaikka Hundred Million Martians perustettiinkin jo 1991, niin treenikämppänsä ulkopuolelle yhtye uskaltautui vasta alkuvuonna -94, jolloin se uskaltautui keikkailemaan. Hyvä esityö oli kantanut hedelmänsä, sillä jo tässä vaiheessa oli takataskussa tukku huiman tarttuvia popbiisejä. Ensimmäisenä aktiivivuotena esiintymisiä oli useita lähinnä Turun seudulla ja HMM esiintyi alueen parhailla rockklubeilla toimien myös mm. 69 Eyesin, Karkkiautomaatin ja Juliet Jonesin Sydämen lämmittelybändinä.

Vuonna 1996 alkoi sitten tapahtua toden teolla. Maho Pop julkaisi keväällä Return of the Babysitter-kokooman, jolla HMM oli edustettuna kahdella edellisen vuoden demolta poimitulla kappaleella Something About You ja Stupid Behaviour. Kokoelma sai mukavasti julkisuutta ja sangen hyvät arvostelut ja Martiansinkin kappaleet pyörähtivät useasti radiossa. Myös keikkojen määrä kasvoi ilahduttavasti ja vastaanottokin alkoi olla sangen muikeaa. Kevään kruunasivatkin kaksi ässäkeikkaa Turun (nyt jo edesmenneessä) pop-pyhätössä, Appelsiinissa.

Samana vuonna yhtye osallistui Koff-Rock -bändikisaan ja menestystä 600 muun yhtyeen seassa riitti aina voittoon asti! Voiton parhaisiin puoliin kuului mediajulkisuuden lisäksi 500 kpl cd-singlejä. Neljän biisin Brighter Days-single äänitettiin marraskuun alussa Turun Barker-studiolla ja kauppoihin tuo maanmainio äänite ehtii juuri ja juuri joulumarkkinoille. Brighter Days-EP pitää sisällään sietämättömän tarttuvan, elämän aurinkoisimmistakin puolista kertovan nimibiisinsä lisäksi kolme muutakin helmeä. Damned on metallista punkrockia juuri niistä elämän varjopuolista, Jesus rauhoittaa tunnelman mustanpuhuvalla kitarajyristyksellä ja iloiselta singalong-hitiltä maistuva Hate Male muistuttaa itse asiassa siitä arkipäivän aherruksessa usein unohtuvasta faktasta, että kaikki miehet ovat sikoja.

Tuo EP oli varsinainen ponnahduslauta yhtyeelle: varsinkin sen nimibiisi soi kivasti radiossa, bändi pääsi aloittamaan tiheämmän keikkailun ja Hiljaiset Levyt kiinnitti yhtyeen tallinsa. Ja nyt on vuorossa yhtyeen ensimmäinen täyspitkä, jolle tuo mainittu CD-EP luo sekin vielä valoaan, sillä Brighter Daysistä löytyy Martian Artsiltauusi entistä paremmin potkiva versio, ja onpa siitä tehty hyvällä drivellä etenevä videokin. Brighter Daysin lisäksi CD:llä on kaksitoista muuta makupalaa, jotka vaihtelevat heleistä, erittäin melodisista powerpop-ralleista (kuten nimensä mukainen A Perfect Pop Song), nopeisiin grunge-sävyihin (What’s the Matter with You) ja lopulta eeppisen upeaan Something About You:hun. Levy tehtiin Headline-studiolla legendaarisen Jani Viitasen väännellessä nappuloita ja jakaessa neuvojaan.

Miten sitten parhaiten kuvailla Hundred Million Martiansin musiikkia sitä kuulemattomalle? Hunderd Million Martians on nimenomaan melodioiden ja kitarankäytön mestari, joka kunnioittaa powerpopin parhaita perinteitä lähtien Buzzcocksista ja Cheap Trickistä päättyen Mega City 4:iin ja Wildheartsiin. Lyhyet, iskevät ja melodiset popbiisithän eivät koskaan onneksi mene pois muodista, ja voimasoinnut uppoavat aina. Tarttuvia kertosäkeitä ei säästellä, ja kitaroiden surinamaton päällä loistaa Jyrkin innostunut ja heleä laulutulkinta.

Sinua on varoitettu: Marsilaiset ovat laskeutuneet!

Kaunis karhu
[ Levykauppa ][ Yhtiö ][ Kataloogi ][ Bändit ][ Arkisto ][ PunkNet77 ][ In English ]